+31 6 81 48 32 19
michelle(a)werkmetzorg.com

Mediation

Mediation

Als mediator ben ik mede gespecialiseerd in het begeleiden bij arbeidsconflicten.

Mediaton is een manier om met elkaar tot een oplossing te komen bij een ontstaan conflict of verschil van inzicht. Meer dan eens wordt mediation door een bedrijfsarts geadviseerd om in een ontstane situatie tot een bevredigende oplossing te komen. Ook kunnen partijen zelf kiezen voor de inzet van een mediator.

Vaak zijn partijen door emotie onvoldoende in staat om in gezamenlijk overleg een oplossing te creëren, of liggen de wensen en meningen ver uit elkaar. Vaak spelen onzekerheid, angst, boosheid en frustratie hierbij een grote rol.
Door de inzet van de mediator ontstaat er ruimte voor overleg.
De onveiligheid die er dan is, wordt door de inzet van de mediator weggenomen en kunnen alle partijen veilig hun verhaal doen.

Tijdens het traject wordt er gekeken naar de mogelijkheden om tot een goede oplossing te komen, hierbij worden verschillende opties onder de loep genomen. Is er ruimte om samen verder te gaan, of nemen wij afscheid van elkaar? Welke voorwaarden zijn hieraan verbonden en hoe ziet de toekomst er dan uit?

Als de ruimte er is om samen verder te gaan, wordt dit zorgvuldig vormgegeven met hulp en nazorg van de mediator.
Als partijen besluiten afscheid te nemen creëert de mediator door de kennis op het gebied van HR wet- en regelgeving en arbowetgeving rust en ruimte om tot een oplossing te komen en informeert partijen over de mogelijkheden.

Het doel is gezamenlijk tot een oplossing te komen, waardoor partijen weer verder kunnen, het afsluiten van het conflict en kijken naar de toekomst.

Vrijblijvend gesprek aanvragen

Overige diensten